Logokyselyn satoa

Olemme Maaritin ja Anittan kanssa valtavan kiitollisia Heli Tammelle, joka on luonut sekä upeaa palautetta saaneet nettisivumme että Johtajan 100 päivää -logomme.

Nettisivujemme osalta palautetta on tullut mm. rauhallisesta värityksestä (syvä mutta ei synkkä) ja selkeästä yleisilmeestä. Sivujen on kerrottu kuvaavan voimaa ja vakautta ja ammattimaisuutta. Aiheen on kerrottu olevan kiinnostava ja innostava ja tarjontamme vakuuttava.

Nämä kommentit ovat olleet todella ilahduttavaa luettavaa, koska juurikin tyyntä maadoitusta, hyvää energiaa ja selkeyttä haluamme asiakkaidemme kanssa heidän tilanteessaan vahvistaa. Kykyä nähdä olennainen ja taitoa löytää oma voimansa ja vakautensa tämän mahdollisesti hyvinkin suuren muutoksen keskellä.

Kun kysyimme LinkedInissä, mitä logossamme nähdään, saimme todella hienoja vastauksia. Kommenteissa oli monia ilahduttavia näkökulmia ja hienoja oivalluksia.

 • Johtajan asenne
  Logossa nähtiin johtajan asennetta: sitoutumista, yhteistyötä ja esimerkillä johtamista.
 • Johtamiseen liittyviä teemoja
  Logo nosti esiin myös hyvän ja pahan, vallan ja vastuun ja sen, miten kaikki liittyy toisiinsa. Sen kerrottiin ilmentävän päivien ketjua, jatkuvuutta ja ikuisuutta. Miten ympäri käydään ja yhteen tullaan. Mieleen nousivat myös menestys ja voittaminen – ja jopa olympiarenkaat.
 • Johtajan taidot ja tekeminen
  Siinä havaittiin johtajan erilaisia tekemisiä ja taitoja: navigoimista, reflektoimista, sparraamista, tukea, palvelemista, osallistamista, kannattelua, valmentamista, kommunikoimista ja ihmisten yhdistämistä. Tekemisen meininkiä. Siinä nähtiin, miten johtaja antaa tiimin lentää ja ottaa päävastuun. Johtaja varmistaa suunnan ja vision toteutumisen. Sen sata asiaa, projektia ja ratkaistavaa.
 • Hyvän johtamisen lopputulemat
  Logo muistutti, miten hyvä johtaminen luo innostuneen ilmapiirin, sitoutumisen ja kyvyn jatkuvaan uudistumiseen. Miten johtajuus kasvattaa resilienssiä. Miten kulttuuri kehittyy ja muuttuu uuden johtajan myötä.
 • Muistutuksia johtajille
  Logossa nähtiin toistoa – sitä miten pitää kommunikoida uudestaan ja uudestaan. Esiin nousi myös, miten pitää olla selkeä suunta ja silti malttia matkassa.
 • Ihmiset johtajan ympärillä
  Logossa havaittiin yhdessä tekemistä ja onnistumista. Sitä, miten johtaja ei ole yksin, vaan toimii yhteistyössä. Esiin nostettiin iteratiivinen, ketteryyttä ja kehittämistä kuvaava ihmisten yhteistyön ja liitto. Sen nähtiin kuvaavan yksilöitä, jotka kaikki pitää saada mukaan. Monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta. Uusi johtaja tulee ja kietoo uudet kollegansa mukaan yhteiselle retkelle kohti menestystä.
 • Coaching johtajan tukena
  Logossa voitiin nähdä sekin, miten coachingin myötä johtajan tietoinen ote vahvistuu, silmät aukeavat ja ymmärrys lisääntyy.

Yhteenveto

Useimmin toistuvat sanat kommenteissa olivat: Sitoutuminen, vastuu, esimerkki, yhdistäminen, yhteistyö, yhdessä tekeminen ja menestys.

Parhaat kiitoksemme kaikille kommentoineille. On arvokasta saada tarkastella hyvää johtajuutta ja rikastaa ajatuksiamme sadan päivän teemasta kanssanne.

 

Sari Ajanko